Ταινίες Τροφής

Η ταινία τροφής αιγοπροβάτων VKS 3000 αποτελεί την κορυφαία επιλογή στα συστήματα τροφοδοσίας αιγοπροβάτων.


Δεν είναι μόνο ένας τρόπος για την εύκολη διατροφή των ζώων, αλλά και ένα εργαλείο υψηλής ποιότητας με πολλαπλά οφέλη.

 

Η στιβαρή κατασκευή (γαλβανισμένο εν θερμώ σώμα, βαρέως τύπου, εξωτερικές επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα, κλείστρα αλουμινίου) έχει σχεδιαστεί για τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σε ένα σταύλο.

 

Η ταινία τροφης αιγοπροβάτων VKS 3000 μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει 6 ζώα ανά τρέχον μέτρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία διαφορετικών τύπων τροφής σε στερεά μορφή. Τρυφύλι, συμπυκνωμένη τροφή ή ακόμη και συνδυασμός των δύο δεν είναι πρόβλημα.

 

Η τροφοδοσία της μπορεί να γίνει με το χέρι,

με κοχλία ή ενσιροδιανομέα.

 

Ο χώρος φόρτωσης είναι έξω από τα κελια των ζώων έτσι ώστε να είναι καθαρός και εύκολα προσβάσιμος.

 

Η ταινία τροφής μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χώρο, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για διαδρόμους τροφοδοσίας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα διαχωριστικό για τα κελια των ζώων.

 

Κάθε ζώο μπορεί να έχει την ποσότητα τροφής που έχουμε αποφασίσει και δεν υπάρχει συνωστισμός των ζώων, ούτε καποια ζώα ενοχλούν τα άλλα κατά τη διάρκεια της τροφοδοσίας.

 

Υπάρχει η δυνατότητα για διαφορετικό σιτηρέσιο ανα κελί.

 

Η ταινία τροφής αιγοπροβάτων VKS 3000 είναι το μόνο σύστημα που υποστηρίζει την ατομική παγίδευση των ζώων. Η ταινία περιλαμβάνει ένα αυτόνομο μηχανισμό κλειδώματος της κεφαλής που δεν απαιτεί καμία ενέργεια από μέρους του παραγωγού. Κάθε ζώο παγιδευεται μόνο του τη στιγμή που χαμηλώνει το κεφάλι για να φάει από την ταινία, με τη βοήθεια ενός κλειστρου αλουμινίου. Δεν υπάρχει ανάγκη ο παραγωγός να είναι εκεί και να κλειδώσει τα ζώα.
Η απελευθέρωση των ζώων μπορεί να γίνει για όλα τα ζώα ταυτόχρονα με τη χρήση του κεντρικού μοχλού απελευθέρωσης ή μεμονωμένα για κάθε ζώο από τον παραγωγό. Με τον τρόπο αυτό, η ταινία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς (όπως η εξέταση με υπερήχους ή άλλες κτηνιατρικές εργασίες). Το κάθε ζώο μπορεί να απελευθερώνεται χωριστά.

 

Η ταινία τροφής αιγοπροβάτων VKS 3000 ελέγχεται από κεντρικό πίνακα ελέγχου. Η ταχύτητα λειτουργίας του ελαστικού ιμάντα μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα από ένα εξωτερικό περιστροφικό διακόπτη. Η ρύθμιση της ταχύτητας φόρτωσης είναι έτσι πολύ εύκολη.

 

Ο χειριστής μπορεί επίσης να επιλέξει μεταξύ της συνεχούς λειτουργίας της ταινίας ή της αυτόματη προώθησης, με τη βοήθεια ενός εξωτερικού διακόπτη. Όταν επιλεγεί η αυτόματη προώθηση ένας αισθητήρας ενεργοποιείται. Εάν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει τροφή στον ιμάντα μεταφοράς, ο πίνακας σταματά μέχρι το κενο να γεμίσει. Μόλις γεμίσει, ο ιμάντας τροφής αρχίζει να κινείται και πάλι αυτόματα. Με τον τρόπο αυτό όλα τα ζώα θα βρουν τροφή να τα περιμένει στη θέση τους.

 

 

Ο μηχανισμός κλειδώματος της ταινίας τροφής

μπορεί να τοποθετηθεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις:

Ανοικτή θέση: Σε αυτή τη θέση οι θυρίδες τροφοδοσίας είναι ανοιχτές και προσβάσιμες για τα ζώα και ο μηχανισμός κλειδώματος δεν ενεργοποιείται. Τα ζώα μπορεί να έρθουν, να φάνε και να φύγουν όποτε θέλουν.


Θέση παγίδευσης: Σε αυτή τη θέση οι θυρίδες τροφοδοσίας είναι ανοιχτές και προσιτές για τα ζώα, αλλά ο μηχανισμός κλειδώματος έχει ενεργοποιηθεί. Τα ζώα μπορεί να έρθουν και να φάνε, αλλά θα παγιδευτούν και δεν θα μπορεί να φύγουν εκτός και άν ο χειριστής τα απελευθερώσει.

 
Κλειστή θέση: Σε αυτή τη θέση οι θυρίδες τροφοδοσίας είναι κλειστές και δεν είναι προσβάσιμες για τα ζώα. Υπάρχει για την αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της φόρτωσης ή σε περίπτωση που ο παραγωγός για κάποιο λόγο δεν επιθυμεί να ταΐσει τα ζώα.

 

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Ταινία Τροφής από Ανοξείδωτο Χάλυβα.


 

Ταινία Τροφής

Egnatia North Service Road & K.Sylaiou 1, 570 13 Thessaloniki - Oraiokastro, Greece - Google Maps 40°41'46.7"N 22°54'23.6"E +30 2310.515.122 +30 2310.530.743 info@sylco.gr www.sylco.gr


Login  Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 4.9 · © 2000 - 2012 IPS Ltd · Όροι χρήσης