Περιστροφικά Αρμεκτήρια

Υψηλές αποδόσεις - Λίγο Προσωπικό

Τα αρμεκτήρια αυτού του τύπου χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις, με τη χρήση ελάχιστου προσωπικού. Αποτελούν ιδανική λύση για μονάδες των οποίων ο πληθυσμός ξεπερνά και τα 1000 αιγοπρόβατα.


Το μέγεθος τους ξεκινά από τις 18 και φτάνει τις 60 θέσεις και αντίστοιχα η απόδοσή τους φτάνει έως και 800 ζώα την ώρα, ενώ για τη λειτουργία και του πιο μεγάλου, αρκούν 2 - 3 άτομα.


Έχουν τις μικρότερες απαιτήσεις σε χώρο κτιρίου.

 

Ο χειριστής έχει τον απόλυτο έλεγχο του συστήματος. Ο πίνακας ελέγχου, που είναι τοποθετημένος στο εσωτερικό του αρμεκτηρίου περιλαμβάνει ενδείξεις και χειριστήρια για όλες τις λειτουργίες Ο χειριστής μπορεί για παράδειγμα να ξεκινήσει, να σταματήσει, ή ακόμη και να αλλάξει την κατεύθυνση περιστροφής.


Υπάρχει ενσωματωμένος μετρητής, από τον οποίο μπορεί να πληροφορηθεί το συνολικό αριθμό ζώων που αρμέχθηκαν. Η ταχύτητα περιστροφής του αρμεκτηρίου ρυθμίζεται, ενώ αυτό λειτουργεί, με το γύρισμα ενός διακόπτη, Έτσι όταν αλλάξει η ομάδα παραγωγής, μπορεί να αλλάξει και η ταχύτητα, επιτυγχάνοντας πάντα τη μέγιστη απόδοση του συγκροτήματος.

 

 

Ισχυρή κατασκευή

Η ισχυρή κατασκευή εξασφαλίζει μακρόχρονη λειτουργία με ελάχιστη συντήρηση.


Όλα τα μέρη του εγκλωβισμού έχουν σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και ελεγχθεί με ιδιαίτερη προσοχή. Τα μεταλλικά μέρη του εγκλωβισμού είναι όλα εξαιρετικά ισχυρής κατασκευής, γαλβανισμένα εν θερμώ. Ο μηχανισμός περιστροφής είναι 5ης γενιάς και λειτουργεί με καδένα βιομηχανικού τύπου.

Η περιστροφή είναι ομαλή κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.


Ο κεντρικός περιστροφικός πολυσύνδεσμος, επιτρέπει την ταυτόχρονη λήψη κενού και ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία του συστήματος αλλά και τη μεταφορά του γάλακτος προς την παγολεκάνη, ενώ ο εγκλωβισμός περιστρέφεται.


Όλες οι σωληνώσεις γάλακτος, πλυσίματος ακόμη και του κενού είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, όπως επίσης ανοξείδωτο είναι και όλο το συνδεσμικό υλικό (ρακόρ, βάνες κτλ).

 

 

Εξελιγμένο σύστημα τροφοδοσίας

To σύστημα τροφοδοσίας αποτελεί άλλη μία καινοτομία.

 

Έχει την δυνατότητα να χορηγήσει αυτόματα και με μεγάλη ακρίβεια 2 διαφορετικά είδη τροφής. Η ρύθμιση για το κάθε είδος λειτουργεί ανεξάρτητα, ώστε να είναι δυνατή η αυξομείωση του κάθε είδους ξεχωριστά. Το σύστημα μπορεί να χορηγήσει κάθε είδος τροφής. Στο τέλος του κύκλου

η σκάφη τροφής αδειάζει από τυχόν υπολείμματα, ώστε το επόμενο ζώο να λάβει την ποσότητα που έχουμε επιλέξει.

 

 

Ασφαλές κατά την λειτουργία

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στον τομέα της ασφάλειας. Υπάρχουν κομβία εκτάκτου ανάγκης, που θέτουν άμεσα εκτός λειτουργίας το συγκρότημα.


Ο εγκλωβισμός, η πορεία και η ασφαλής απελευθέρωση των ζώων επιτηρούνται συνέχεια από ειδικούς αισθητήρες και φωτοκύτταρα,

που αυτόματα ακινητοποιούν το σύστημα, αν υπάρξει κίνδυνος για

την ασφάλεια τους.


Egnatia North Service Road & K.Sylaiou 1, 570 13 Thessaloniki - Oraiokastro, Greece - Google Maps 40°41'46.7"N 22°54'23.6"E +30 2310.515.122 +30 2310.530.743 info@sylco.gr www.sylco.gr


Login  Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 4.9 · © 2000 - 2012 IPS Ltd · Όροι χρήσης