Συστήματα Διαχείρισης Μονάδας 

Απόλυτος έλεγχος

Σε μια μονάδα σήμερα, οι απαιτήσεις είναι πολλές και ο σύγχρονος παραγωγός

θα πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενος σε ακριβή στοιχεία

για το ζωικό κεφάλαιό του.


Προβλήματα όπως η ακριβής τήρηση αρχείου των ζώων, η καταγραφή των αποδόσεων, η τροφοδοσία, η υπενθύμιση για εργασίες που αφορούν τα ζώα, ο έλεγχος για μαστίτιδες, η αύξηση των σωματικών κυττάρων, ακόμη και η διάγνωση του οίστρου στα ζώα, υπήρχαν πάντα στις μονάδες. Τώρα όμως υπάρχει μια λύση για όλα αυτά. Το Σύστημα Διαχείρισης Μονάδας της SYLCO HELLAS δίνει με τον καλύτερο τρόπο λύση σε όλα τα προβλήματα διαχείρισης που έχει μια μονάδα και κάνει τη λήψη αποφάσεων εύκολη υπόθεση.

 

 

Σταδιακή Ανάπτυξη

Η δομή του συστήματος είναι τέτοια που επιτρέπει τη σταδιακή ανάπτυξή του.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε με τα κομμάτια του συστήματος που σας είναι απαραίτητα σήμερα και να προσθέσετε αργότερα, όποιο από τα υπόλοιπα θέλετε.

 

Τα ανεξάρτητα τμήματα τα οποία υπάρχουν σήμερα είναι:

  • Ηλεκτρονική γαλακτομέτρηση.  
  • Μέτρηση αγωγιμότητας (ανίχνευση μαστίτιδας-σωματικών κυττάρων).  
  • Μέτρηση κινητικότητας (ανίχνευση οίστρου). 
  • Πρόγραμμα τήρησης στοιχείων των ζώων και διαχείρισης εργασιών της μονάδας. 
  • Τροφοδοσία αγελάδων. 
  • Τροφοδοσία μοσχαριών (γάλα). 
  • Αυτόματος διαχωρισμός.

 

 

Ο εξελιγμένος μετρητής είναι εγκεκριμένος από τον ICAR για επίσημη μέτρηση των αποδόσεων των ζώων. Είναι απλός στην κατασκευή και με ελάχιστα μέρη που χρειάζονται συντήρηση.


Ο πίνακας ελέγχου εμφανίζει σε μεγάλους ευανάγνωστους χαρακτήρες τον αριθμό του ζώου που αρμέγεται, την ποσότητα γάλακτος που έδωσε και αν το ζώο θα πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση.


Υπάρχει ενσωματωμένη οθόνη LCD 4 γραμμών από την οποία ο αρμεχτής μπορεί να πάρει όλα τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα για το ζώο στον υπολογιστή.


Ο πίνακας εκτός από το μετρητή, ελέγχει και τον αποκολλητή και τον παλμοδότη και προσφέρει πλήθος ρυθμίσεων, όπως ρυθμός άμελξης των ζώων, χρόνος αποκόλλησης, διάρκεια και ταχύτητα μασάζ στους μαστούς πριν το άρμεγμα.

 

Ο αισθητήρας της αγωγιμότητας είναι εξωτερικός και δεν είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της καταγραφής της ποσότητας. Το σύστημα καταγράφει την αγωγιμότητα του γάλακτος του κάθε ζώου και τη συγκρίνει με το μέσο όρο του ίδιου ζώου.


Όταν διαπιστώσει απόκλιση, σημάδι αύξησης σωματικών κυττάρων ή πιθανής μαστίτιδας, ειδοποιεί αμέσως τον αρμεχτή, πριν παρουσιαστούν κλινικά συμπτώματα.

 

Η διαρκής παρακολούθηση της συμπεριφοράς των ζώων για τον καθορισμό των γόνιμων ημερών, είναι πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα στα μεγάλα κοπάδια.


Η ειδική ταυτότητα τοποθετείται στο πόδι του ζώου και καταγράφει την κίνησή του.


Η ταυτότητα επικοινωνεί με το σύστημα και μεταφέρει τα στοιχεία.


Όταν παρατηρηθεί απόκλιση σε σχέση με το φυσιολογικό μέσο όρο, ο χρήστης ειδοποιείται άμεσα, ώστε να ελέγξει το ζώο, είτε για πιθανό οίστρο, όταν η κίνηση είναι μεγαλύτερη, είτε για πιθανό πρόβλημα, αν η κίνησή του είναι μικρότερη.


Egnatia North Service Road & K.Sylaiou 1, 570 13 Thessaloniki - Oraiokastro, Greece - Google Maps 40°41'46.7"N 22°54'23.6"E +30 2310.515.122 +30 2310.530.743 info@sylco.gr www.sylco.gr


Login  Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 4.9 · © 2000 - 2012 IPS Ltd · Όροι χρήσης